Густий серпень на «Терасі» Дмитра Руденка

18.08.2014
Шеф-повар Дмитрий Руденко

Фото предоставлено PR-отделом ресторана «Терраса»

Писмерк літа згущує довкола барви. Все стає млосним, зрілим, насиченим. Здається, що, якщо надкусити саме янтарне сонце, то воно стече гарячим та ароматним персиковим нектаром. Тонко відчути фібри природних видозмін і перетворити свою імпресію на витвір кулінарного мистецтва – прерогатива шеф-кухаря як творчої натури.

Потихеньку підводячи підсумки сезону та налаштовуючись на нові темпоритми довкілля, Дмитро Руденко обновив меню ресторану «Тераса». Він люб'язно пригостив нас деякими ключовими позиціями, і за сумісництвом – своїми улюбленими стравами з нової гастрономічної пропозиції.

Салат із копченого качиного філе з крем-сиром і тар-таром з фруктів (225 г – 118 грн.)

Салат из копченого утиного филе с крем-сыром и тар-таром из фруктов

Хіба можна знайти засоби вираження для налитóго серпня більш відповідні, ніж соковита м'якоть плодів? Персик, полуниця, авокадо, заправлені апельсиновим фрешем та пікантною цедрою лайма, створюють невимовно ароматне поєднання. Такий яскравий гарнір бездоганно відтіняє димний присмак пружних, маслянистих стрічок копченої качки.

Фруктова кислинка страви врівноважується острівцями вершкового крем-сиру та горіховою солодкуватістю фісташкової крихти. Карамелеві, кисло-солодкі нотки бальзамічного соусу органічно «мирять» смаковий контраст, що утворився.

Освіжає композицію спогадом про юність літа життєрадісний букет мікс-салату та пружне «намисто» порічки.

Оригинальная новинка меню Яркие вкусы августа

Морские гребешки, жареные с цветной капустой, с кремом из горошка

Морські гребінці, смажені з цвітною капустою, з кремом із горошку (165/30 г – 210 грн.)

Цю страву найбільш вдало, на наш погляд, характеризує слово «дискретний». Делікатесне м'ясо морського гребінця, хрусткі суцвіття капусти та молоді стручки зеленого горошку обсмажені на вершковому маслі окремо (яке, до речі, своїми м'якими нотками дуже дбайливо підкреслює солодкість продуктів). Вони і на тарілці розташовані так, щоб хаотично не змішуватися запахами. Тому гурманові їст цю страву буде ненудно: можна варіювати тактику, розділяючи та поєднуючи інгредієнти так, щоб при кожному «підході» створювати для себе нові смакові візернуки

Гарнірується страва ніжним пюре з молодого горошку з вершками. Їм можна прямо «омивати рецептори» після дегустації кожного продукту, по аналогії з тим, як у парфюмерії це роблять із зернами кава.

Нежный крем из молодого горошка Хрустящие овощи, дискретные вкусы

Гороховий суп з беконом і хрусткими грінками (300 г – 48 грн.)

Гороховый суп с беконом и хрустящими гренками

Справжній художник-кулінар здатний «резонувати» не лише зі станом природи, але й із соціальними явищами, хвилюваннями «колективного несвідомого». З цим переважно і позв'язане значне розширення сторінки національних страв у меню ресторану «Тераса». Тепер його очолює розділ регіональної української кухні – безумовно, в майстерному ресторанному виконанні та з високою культурою подачі.

З любов'ю та повагою до рідних пенатів тут представлені найрізноманітніші куточки нашої країни: і Гуцульщина – незрівнянним баношем із лісовими грибами та бринзою, і Черномор'я – рибним супом з барабулькою та мідіями, і Подніпров'я – борщем із чорносливом, коропом в сметані, дерунами, варениками з вишнею, і столиця з її незмінною гордістю – київським тортом.

Одна з найбільш яскравих позицій «Гурме-меню української кухні» – це гороховий суп-пюре з ніжною кремовою текстурою і кольором бадьорого полуденного сонця. У його основі – бульйон, відварена картопля, морква, цибуля та невелика кількість вершків. Традиційно смак гороху доповнений ароматною копчениною – «засмаглими» на вершковому маслі чіпсами з бекону. Для прикраси використовується хрусткий стручок гороху, болгарський перець і свіжий кріп. Подається страва з прозорими крутонами з білого багету. Класичний смак дитинства в бездоганній інтерпретації шеф-кухаря.

Блюдо странички «Гурме-меню украинской кухни» Нежная текстура

У серпні щільність населення в місті розріджується, народжуючи блаженну тишу, а барви природи стають густішими та насиченішими. В такій недовговічній млості хочеться просто сісти за столик «Тераси» з видом на улюблені київські пагорби, суспіль перетворитися на органи чуття і неквапом відчути, а потім – і усвідомити красу навколишнього світу. Відчуйте і Ви повнокровне літо в зеніті на садових схилах ресторану «Тераса».

Добро пожаловать в «Террасу» на дегустацию нового меню! Свежевыпеченный хлеб Летнее искушение

Текст і фото: Лєля Жуковська